Šampionát se bude konat v termínu od 30. září do 6. října se ve finském Olympijském a Paralympijském středisku Pajulahti. Turnaje se zúčastní osm zemí Rakousko, Izrael, Španělsko, Švédsko, Polsko, Itálie, Česko a pořádající Finsko.

První zápasy se budou hrát 2. října. Dny před tím vyplní trénink a klasifikace hráčů (obodování hráčů dle rozsahu tělesného omezení). Bude se hrát ve dvou skupinách, Česko je ve skupině s Itálií (2.10. – 16.30), Finskem (3.10. v 16:30) a Rakouskem (4.10. ve 12:00). Podle výsledků ve skupině budou další zápasy 5. a 6. října. Viz výsledkový servis na webu pořadatele: Results – Wheelchair Rugby.

Česká reprezentace pod vedením hrajícího trenéra Davida Lukeše má složení:

Jiří Pleško, Filip Vartoň, Petr Oppenauer, Jan Mikeska, David Mecera, Valter Rönisch, Vojtěch Konečný a Milan Chromič. O reprezentanty se bude starat realizační tým ve složení: Lucie Moravcová, Jiřina Fröhlichová, Jiří pokuta a Jan Kozdera.

Na Evropu se tým připravoval v průběhu celého roku. Součástí přípravy jsou kromě individuálních tréninků a tréninků v klubech, soustředění, Česká národní liga ragby vozíčkářů, Polská liga ragby vozíčkářů plus mezinárodní klubové turnaje. I přesto, že máme tým složený výhradně z hráčů po úraze krční páteře a míchy, tedy kvadruplegiků, věříme, že se v béčku neztratíme,“ dodává reprezentační trenér David Lukeš. Naráží tím na absenci hráčů s vyšším bodovým ohodnocením, které mají většinou hráči s jinými typy diagnóz (např. vrozené postižení, amputace apod.), které jim dovolují lepší fyzický výkon.

Kompletní informace o šampionátu ZDE.

Kontakty pro média: David Lukeš, 602 952 100
Zdroj a foto: Český ragbyový svaz vozíčkářů