V sobotu 12. října se na Lazecké střelnici v Olomouci odehrálo finále Českého poháru TP ve sportovní střelbě pro rok 2024. Vítězem kategorie SH1 v disciplíně P5/standardní vzduchová pistole na 10 metrů se stal Tomáš Pešek, který tak potvrdil skvělou letošní formu.

Nejlepší výkon předvedl Tomáš Pešek, který dosáhl skvělých 355 bodů a předčil tak Jakuba Koska, který s 352 body obsadil druhé místo. Třetí příčku si vystřílel Vladimír Marčan s nástřelem 300 bodů. Finále se tak stalo vyvrcholením sezóny a rozhodlo o celkovém pořadí v rámci Českého poháru.

Po započtení výsledků z nejlepších kol základní části a bodů z finále se Tomáš Pešek stal s celkovými 50 body vítězem poháru. O druhé místo se s ním přetahoval Jakub Kosek, který měl také 50 bodů, ale horší výsledek ve finále ho odsunul na stříbrnou pozici. Bronzový Vladimír Marčan uzavřel sezónu s 30 body.

V této prestižní disciplíně bylo hodnoceno celkem deset střelců, kteří po celý rok bojovali o body do celkového hodnocení. Finále v Olomouci přineslo napětí až do poslední chvíle a bylo důstojným zakončením soutěžní sezóny ve sportovní střelbě tělesně postižených.

Výsledky jednotlivých kol ZDE.

Konečné výsledky ZDE.

Zdroj a foto: Česká asociace tělesně handicapovaných sportovců