Sice bez medaile, ale s kvalitními výkony konkurující těm nejlepším světovým střelcům se čeští reprezentanti v para trapu vracejí z aktuálního mistrovství světa v Sydney. Pro ostatní sportovní střelce pokračuje šampionát až do neděle 20. října.

Dostříleno, dopočítáno. Český para trapový tým může být s výsledky na MS 2019 spokojený. První soutěžní den sice nevyšel našim reprezentantům podle očekávání, ale se silným větrem a deštěm se museli poprat všichni závodníci stejně. Závěrečné položky druhého dne čeští „brokaři“ ovšem splnili na sto procent.

V kategorii PT2 drtivě finišoval zraněný Miroslav Lidinský nadstandardním výsledkem 23/22, který bohužel nestačil o pouhé dva terče na finálové klání. To stačilo celkové osmé místo mezi nejlepšími střelci světa. V kategorii PT3 obsadil Martin Tomek skvělé sedmé místo mezi světovou elitou, když o účasti ve finále rozhodoval až výsledek závěrečné položky. „Vím, že můj standard a trocha štěstí by na finále stačila. Je to velká zkušenost a uvědomuji si na čem mám pracovat,“ komentoval Tomek svůj premiérový start na mistrovství světa. Tomáš Dámek se podařenými závěrečnými položkami dotáhl na těsně nepostupovou finálovou skupinu a umístil se na devátém místě konečného pořadí.

„Jsem rád, že jsme se nakonec rozhodli absolvovat tak dlouhou cestu v plné sestavě, abychom se mohli srovnat s absolutní špičkou,“ vysvětluje trenér para trapové reprezentace Robin Daněk. „Téměř všichni střelci ze středu a konce tabulky světového poháru vůbec nedorazili. Sešla se tu opravdu pouze střelecká elita a o to větší úspěch je tak dobré umístění našich kluků, kteří oproti zahraničním profesionálům trénují ve svém volnu, za podpory přátel a partnerů.“

Český para trapový tým se během letošního roku rozrostl o další tři výkonnostní reprezentanty a téměř desítku nových začínajících střelců.

Zdroj a foto: Miroslav Lidinský