V aktuálním školním roce pátá zastávka Paralympijské výzvy proběhla na základní škole v Jesenici v okrese Rakovník. Hlavní hvězdou celého sportovního dne byla tentokrát ostřílená ambasadorka Sazka Olympijského víceboje – mistryně světa v pole dance Daniela Pecinová.

Jesenická základní škola pro děti s různými druhy mentálního postižení je v projektu Paralympijské výzvy už delší dobu. Na odměnu v podobě uskutečnění Sportovního dne s některou z osobností českého sportu handicapovaných dosáhla především díky loňskému poctivému plnění disciplín Olympijského diplomu. Bylo znát, že místní děti byly na cvičící část dne skvěle připraveny. V prostorné a výborně zařízené tělocvičně se zvládly otestovat disciplíny jako T-běh, hod medicinbalem nebo trojskok snožmo. Žáci jesenické školy plnily všechny disciplíny s neskrývaným nadšením.

Nuda nehrozila ani na besedě s „Dádou“. Pro mistryni světa v pole dance nebyla tato aktivita žádnou novinkou – jako ambasadorka Paralympijské výzvy se v minulosti představila například na školách v Klatovech, v Plzni či v Mariánských Lázních. Daniela Pecinová dětem přiblížila své sportovní i životní úspěchy a na úplný závěr dne dokonce ukázala i něco ze svého tanečního umu. Její exhibice v pole dance sklidila ohromný úspěch, a dokonce i potlesk ve stoje.

Více informací o Paralympijské výzvě naleznete zde

Pro přímou registraci školy do projektu klikněte zde

Text: Martin Steinbach
Foto: Ondřej Totzauer