Tento víkend nabídla Česká para hokejová liga pouze jeden duel. Souboj mezi SKV Sharks Karlovy Vary a HC Sparta Praha dopadl lépe pro tým ze západu Čech. Pražský celek zůstává i po šesti odehraných zápasech na poslední příčce tabulky, Žraloci jdou do čela.

Sobotní zápas mezi Karlovými Vary a pražskou Spartou byl v mnoha ohledech speciální. Po dvou letech se domácí představili před vlastními fanoušky v proslulé ligové KV aréně, a kromě vyrovnané para hokejové bitvy mohli diváci zažít i autogramiádu hvězd z řad Žraloků nebo si vyzkoušet jízdu na sledge saních přímo na ledě.

V samotná předehrávka v rámci nadcházejícího kola ČPHL se domácím podařila na jedničku. Sparťanům tak nevyšla odveta z posledního vzájemného měření sil v aktuální ligové sezóně, kdy se Sharks prohráli 1:2. Stejným výsledkem skončilo i sobotní utkání. Nejprve se v první třetině trefil Karafiát, asistoval Berger. Druhou branku přidal v další třetině kanonýr Michal Geier a nebýt skvělého Vápenky v brankovišti pražského celku, bylo by skóre pro domácí ještě o dost příznivější.

Nadšených 200 diváků však ve třetí fázi utkání mírně znejistil hostující Krupička, kterému se v 33. minutě podařilo snížit na 2:1. Bohužel pro Spartu šlo pouze o kosmetickou úpravu skóre a domácí Karlovy Vary si výsledek zaručující plný bodový zisk už vzít nenechaly. Žraloci se tak alespoň na několik dní posunuli na první místo aktuální ligové tabulky. Sparta zůstává poslední.

SKV Sharks Karlovy Vary – HC Sparta Praha 2:1(1:0, 1:0, 0:1)
Branky: 4. Karafiát (Berger), 19. Geier (Wágner) – 33. Krupička (Raul, Ohar)

Text: Martin Steinbach
Foto: SKV Sharks Karlovy Vary