Současná bezpečnostní omezení vůči šíření koronaviru bohužel nenahrávají ani pokračování školního projektu Paralympijská výzva Sazka Olympijského víceboje. Maraton Sportovních dnů je tak pozastaven do doby, než se děti budou moci vrátit do svých škol. Vylosovaní výherci oblíbených sportovně-vzdělávacích akcí však o své termíny nepřijdou.

Připomeňte si prostřednictvím fotogalerií vybrané momenty ze všech Sportovních dnů, které pro základní školy se speciálním vzdělávacím programem ve školním roce 2019/2020 připravil organizační tým Českého paralympijského výboru.

Od září 2019 do února 2020 osobně zavítali zástupci Paralympijské výzvy na osm základních škol po celé České republice. Na Sportovních dnech nechyběli ani tzv. Ambasadoři projektu – vybrané osobnosti tuzemského para sportu. Hned na první akci v rámci školního roku 2019/2020 se zvídavým dětem v Uherském hradišti představila opora celku SOHO Olomoučtí Kohouti – para hokejista David Palát.

Další v pořadí byly akce v Kroměříži, v Neratovicích či v Praze na škole Jaroslava Ježka pro zrakově postižené. Na své si přišly i děti ze škol v Českém Krumlově a v Českém Brodě. Doposud poslední zastávka Sportovních dnů proběhla 5. února 2020 na základní škole pro sluchově postižené v Hradci Králové, kde se děti nemohly nabažit deaflympijského šampiona ve snowboardcrossu Tomáše Pazdery.

Následovat měl březnový Sportovní den v Plzni. Poté dubnové akce v Říčanech, v Kladně, v Brně a v Ivančicích. Pozdější měsíce školního roku 2019/2020 měly patřit školám v Rožmitále pod Třemšínem a v Olešovicích. Ani jedna z těchto škol o své zasloužené akce určitě nepřijde. Organizační tým i sportovní hvězdy z řad ambasadorů už se nemohou dočkat 😊

Více informací o Paralympijské výzvě naleznete zde

Pro přímou registraci školy do projektu klikněte zde

Text: Martin Steinbach

UHERSKÉ HRADIŠTĚ, 26. ZÁŘÍ 2019

Základní škola a Mateřská škola Uherské Hradiště, Palackého náměstí 238
Foto: Martin Pištek

KROMĚŘÍŽ, 27. ZÁŘÍ 2019

Základní škola a Mateřská škola Kroměříž, Františka Vančury 3695
Foto: Martin Pištek

NERATOVICE, 4. ŘÍJNA 2019

Základní škola a Praktická škola Neratovice, Byškovická 85
Foto: Ondřej Totzauer

PRAHA, 10. ŘÍJNA 2019

Základní škola Jaroslava Ježka pro zrakově postižené, Loretánská 19
Foto: Robert Rambousek

JESENICE, 17. ŘÍJNA 2019

Základní škola a Praktická škola Jesenice, Plzeňská 63
Foto: Ondřej Totzauer

ČESKÝ KRUMLOV, 11. PROSINCE 2019

Základní škola Český Krumlov, Kaplická 151
Foto: Miloš Mařík

ČESKÝ BROD, 13. PROSINCE 2019

Základní Škola a Praktická Škola Český Brod, Žitomířská 1359
Foto: Jaroslav Hunčovský

HRADEC KRÁLOVÉ, 5. ÚNORA 2020

Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené, Hradec Králové, Štefánikova 549
Foto: Lukáš Veselý