Do programu prestižního mezinárodního závodu v olympijských brokových disciplínách skeet a trap – Italian Open Green Cup 2024, který se každoročně koná v italském Umbriaverde, byla zařazena i kategorie Paratrap.

Pro střelce s handicapem byl vložený závod nazván Green Cup 2024 WSPS Grand Prix, který se stal součástí světového poháru IPC World Cup – Grand Prix. Českou republiku letos reprezentovali v kategorii PT1 (sedící) střelci Jaroslav Klimeš, Roman Telička, Martin Bartoš a Zdeněk Jandera.

Svůj první start na světové scéně absolvovali nováčci Vladislav Turek a Jaroslav Fox Vošický v PT2 (postižení dolních končetin) a především úspěšně „prošli“ zdravotní klasifikací.

Skvěle si vedli zejména Jaroslav Klimeš (96/125) a Martin Bartoš (89/128), kteří se probojovali do finále PT1 ze 4. a 6. postupového místa po základní části. Konečné Klimešovo 5. a Bartošovo 6. místo je velkým příslibem pro nadcházející mistrovství světa WSPS IPC ve španělské Granadě, kde budou společně s Romanem Teličkou startovat kromě individuální části také v týmech.

Telička jmenovaný skončil v základní části na 7. místě (86/125). Jandera se umístil na celkovém 10. místě (81/125). Velmi dobře si vedl i Vošický v PT2, který nástřelem 91/125 splnil kvalifikační minimum MQS na příští MS 2025. Turek zakončil mezinárodní premiéru s výsledkem 58/125.

Kompletní výsledky ZDE.

Zdroj a foto: Česká střelecká asociace hendikepovaných z.s.