V pořadí 2. kolo ČPaL se uskutečnilo v sobotu 16. června v Ústeckém kraji v Bílině, a to za zcela ideálních podmínek pro soutěžní atletiku. Pořadatelským klubem byl tentokrát TJ ZP NOLA Teplice, který se postaral o skvělou organizaci tohoto sportovního klání.

Na stadionu se sešlo 50 talentovaných sportovců, kteří předvedli své nejlepší výkony. Mezi muži se nejvíce dařilo Františku Serbusovi z klubu SC JÚ Praha, který si svými vynikajícími výsledky zajistil první místo. Mezi ženami zvítězila Anna Muziková, rovněž z klubu SC JÚ Praha, která o malý náskok porazila Evu Bernou z klubu Elite handicap sport.

Výsledky mužů ze 2. kola ČPaL ZDE.
Výsledky žen ze 2. kola ČPaL ZDE.


Atmosféra byla velmi důstojná, sportovci i diváci si užívali přátelskou a soutěživou náladu. Počasí bylo pro tento typ akce jako stvořené – příjemné teploty a jasná obloha vytvořily perfektní podmínky pro špičkové sportovní výkony.

Tím, že máme za sebou již druhé kolo ligy, je možné nahlédnout na průběžné celkové výsledky, které jsou dostupné na oficiálních stránkách České paraatletické ligy. Pro detailní přehled a další informace navštivte tento odkaz. Mezi muži průběžně vede František Serbus (SC JÚ Praha) a ženské soutěži vévodí Eva Berná (Elite handicap sport).

Druhé kolo přineslo napínavé momenty a ukázalo, že úroveň české paraatletiky neustále roste. Těšíme se na další kola a věříme, že i nadále budeme svědky skvělých výkonů našich sportovců.

Další, v pořadí již 3. kolo se uskuteční v Praze. V následujících týdnech zveřejníme propozice k tomuto závodu, který se uskuteční dne 17. srpna v multifunkčním sportovním centru UNYP Arény na Praze 9.

Text: Vojtěch Pavlík
Zdroj: paraatletika.cz