V sobotu 22. června proběhlo v Brně na MPS Lužánky XXVIII. Mistrovství České republiky v paraplavání. Na startu domácího šampionátu se představili zástupci tělesně, zrakově a mentálně postižených paraplavců. Celkově startovalo 170 paraplavců z 26 klubů z ČR, Slovenska, Rakouska a Indie.

Závod proběhl ve dvou závodních půldnech a plavcům poskytl poslední možnost kvalifikovat se na LPH do Paříže 2024. Plavci byli oceněni za jednotlivé disciplíny dle typu postižení. Na večerním slavnostním vyhlášení byli dekorováni plavci dle věkových kategorií a dle bodového přepočtu.

Výsledky dvojboje:

V kategorii Open muži zvítězil sedmnáctiletý David Kratochvíl (PKTa) před kolegy z reprezentace Jonášem Kešnarem (PKJH) a Tadeášem Strašíkem (ÚAPS).

Kategorii Open ženy ovládla domácí závodnice Agáta Koupilová z pořádajícího klubu SK KONTAKT BRNO, před Vendulou Duškovou (SKKV) a Evou Linhartovou (PKJH).

V kategorii Masters zvítězil nevidomý paraplavec Miroslav Smrčka (ASKL). Na druhém místě skončil Josef Duchan a třetí místo si odvezl Martin Otevřel (oba SKKB).

V juniorské kategorii se na prvním místě umístil tachovský David Kratochvíl. Na druhém místě skončila Alexandra Borská (ÚAPS) a bronzovou příčku obsadil Jakub Vaněk (SKKO).

Mezi žáky si vyplaval zlato Eduard Prokop (PPP), před Václavem Mikolinem (PKCHr) a Alyssou Mae Melvin (PPP).

Oceněni byli také všichni čtyři nejmladší žáci – Lukáš Kadlec, Ellen Trutnovská (nejmladší plavkyně šampionátu, ročník 2018), Jakub Žďánský, Václav Zíbar.

Děkujeme pořadatelskému klubu SK KONTAKT BRNO, který závod zorganizoval pod vedením předsedy klubu a ředitele závodu Jana Sommera.

Kompletní výsledky ZDE.

Zdroj a foto: paraswimming.cz