V Golf Resort Black Bridge se ve dnech 18. až 20. června odehrál 13. ročník Czech Disabled Golf Masters – turnaj světového poháru EDGA Tour, jehož výsledky jsou hráčům započítávány do světového žebříčku hendikepovaných golfistů WR4GD (World Ranking for Golfers with Disability).

Black Bridge se stal dějištěm tohoto nejvýznamnějšího mezinárodního turnaje paragolfistů na domácí půdě již počtvrté v řadě a v letošním roce se ho zúčastnilo rekordních 73 hráčů ze 14 zemí včetně 8 hráčů hrajících z vertikalizačních vozíků. Jména na startovní listině byla opět příslibem napínavého průběhu a nechyběli ani obhájci loňských vítězství ve všech čtyřech hlavních kategoriích.

Úvodní den proběhlo cvičné kolo, po němž následovala dvě kola soutěžní.

Absolutním vítězem se s celkovým počtem 145 ran (70+75) stal Mehmet Kazan z Turecka, stříbro pro Nizozemí vybojoval teprve patnáctiletý Tycho Kuiper (73+73), bronz si do Rakouska odváží Philipp Ritzinger (73+75).

V kategorii strokeplay nett se z vítězství radoval Marjan Gavez (Slovinsko), druhý skončil Reinhard Berer (Rakousko), třetí Tineke Loogman (Nizozemí).

Obě turnajová kola skvěle zahrál Václav Mráz a pro české barvy vybojoval zlato v kategorii stableford 1. Druhý medailový úspěch v této kategorii, tentokrát bronzový, přidal Milan Turek, stříbro si do Itálie odváží Loris Stradi.

V kategorii stableford 2 nejlépe skóroval Peter Zaťko, o dva body méně uhrál a medailový zisk pro ČR o stříbro rozšířil Jakub Starý, bronz putuje na Slovensko díky Adriánu Ďurčekovi.

Ve vedlejších kategoriích dělených dle typu postižení byli oceněni:

Nejlepší hráčka s postižením horní končetiny: Tineke Loogman (Nizozemí)
Nejlepší hráčka s postižením dolní končetiny: Liliane Cambré (Belgie)
Nejlepší hráčka v kategorii sedících: Anna Kmeťová
Nejlepší hráčka s ostatním postižením: Jennifer Sräga
Nejlepší hráč s postižením dolní končetiny: Philipp Ritzinger (Rakousko)
Nejlepší hráč s postižením horní končetiny: Jaroslav Šalaváry (Slovensko)
Nejlepší hráč v kategorii sedících: Graham Freeman (Belgie)
Nejlepší hráč s ostatním postižením: Tychu Kuiper (Nizozemí)
 
V rámci doprovodného programu proběhnul workshop ve spolupráci s Ottobock, během něhož byly představeny nejnovější trendy na poli protetiky. Součástí byla i možnost osobní konzultace se specialistou protetikem.

Velké poděkování patří celému týmu Golf Resort Black Bridge za skvělé zázemí, perfektní servis a podporu během příprav i v průběhu celého turnajového týdne.

Fantastickou atmosféru turnaje, za kterou se zahraniční účastnící každoročně na Czech Disabled Golf Masters rádi vrací, zachytil na svých fotografiích Herbert Wirtz, i jemu patří velký dík za dlouholetou podporu našich akcí.

Kompletní fotogalerie ZDE.

Zdroj a foto: Česká golfová asociace hendikepovaných