Po třech zlatých sezónách si karlovarští Žraloci brousí zuby na další ligový triumf. Tým ze západních Čech a dalších šest vyzyvatelů odehraje úvodní zápasy 1. a 2. kola ČPHL již tento víkend.

Po odstoupení českobudějovického Motoru ze soutěže se celkový počet účastníků ligy smrskl na sedmičku celků:

SHK LAPP Zlín
Prahokej Sparta
SOHO Olomoučtí kohouti
SKV Sharks Karlovy Vary
Flamingos Ostrava
SHK Mustangové AUTO IN
Parahokej Havířov

Ligové prvenství budou obhajovat karlovarští Žraloci, kterým se posledním triumfem z března letošního roku podařilo zkompletovat zlatý hattrick. Proti této snaze se jistě postaví posílený tým SHK LAPP Zlín, který na domácí scéně s přestávkami dominoval od roku 2012. Do konečného pořadí budou chtít promluvit i finalisté loňského play-off Mustangové z Pardubic.

První dvě kola soutěže jsou na programu již tento víkend v sobotu 21. září, respektive o den později v neděli 22. září. Dlouhodobá ligová část skončí v neděli 19. ledna, následovat bude pro nejlépe umístěné čtyři týmy play-off, pro zbylou trojici play-out. Semifinále a finále se odehraje na dva vítězné duely klasickým způsobem venku/doma, mistr by měl být znám nejpozději 2. března.

Úvodní duel celé sezóny obstarají hráči SHK LAPP Zlín, kteří na domácím ledě PSG arény v sobotu 21. září ve 12 hodin přivítají pražskou Spartu.

Kompletní zápasový rozpis ZDE.

Reprezentace hostí mezinárodní IPH cup

Mezi druhým a třetím kolem ČPHL se opět sejde také národní tým. Česká reprezentace se totiž hned ze startu sezóny v Ostravě utká s kompletní světovou špičkou v rámci prestižního turnaje IPH CUP 2024 (od 7. do 13. října). Kromě domácího celku se fanouškům předvedou týmy USA, Kanady a Itálie.

Podle organizátorů se fanoušci mohou těšit na celkem deset zápasů, přičemž finálové zápasy bude odehrány v neděli 13. října. Chybět nebude ani populární maskot Českého parahokeje –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ tučňák Samson, fanouškovská zóna přímo v Ostravar Aréně a další speciální program.

Vstupenky na IPH CUP 2024 jsou stále k dispozici ZDE.

Text: Martin Steinbach
Foto: SKV Sharks Karlovy Vary