XIII. letní paralympijské hry ve středu večer skončily slavnostním
ceremoniálem. Pomyslný štafetový kolík byl předán do Londýna, kde se XIV. letní paralympijské hry uskuteční od 29. srpna do 9. září 2012.
Českou vlajku na ovál Ptačího hnízda přivezla plavkyně Běla Hlaváčková, která v Pekingu získala dvě zlaté, stříbrnou a bronzovou medaili. Hlaváčková a cyklista Jiří Ježek se stali nejúspěšnějšími sportovci české výpravy.
Čeští reprezentanti dokázali vybojovat celkem 27 medailí, šest zlatých, tři stříbrné a 18 bronzových. V medailovém pořadí zemí obsadili 16 příčku, což znamená obrovský sportovní úspěch. Paralympijským hrám dominovali stejně jako těm olympijským domácí Číňané, kteří získali neuvěřitelných 211 medailí, z toho 89 zlatých. Druhou nejúspěšnější zemí se stala Velká Británie se 102 medailemi. Magické stovce se přiblížili sportovci USA s 99 cennými kovy.
Do české medailové sbírky co do počtu nejvíce přispěli stejně jako před čtyřmi lety v Aténách atleti, kterých se na ploše Národního stadiónu představilo 25. Nejpočetnější část české výpravy vybojovala jednu zlatou a osm bronzových. Velice úspěšní byli cyklisté a plavci. Cyklisté si z Číny odvážejí dvě zlaté, dvě stříbrné a čtyři bronzové medaile. Plavci se postarali o dvě zlata, jedno stříbro a čtyři bronzy.
Zlatým dnem byl pro českou výpravu hned druhý soutěžní den. V pondělí 8. 9. vybojovala česká výprava tři zlaté a jeden bronz.