Světový šampionát v curlingu vozíčkářů proběhne ve dnech 21. 2. – 1. 3. 2011 v curlingové hale v Praze – Roztylech. Hlavním pořadatelem je Česká federace Spastic Handicap z pověření World Curling Federation ve spolupráci se Sportovním Clubem Jedličkova ústavu Praha, Českým svazem curlingu, Magistrátem hlavního města Prahy, TOP HOTELEM Praha a Societou. Turnaje se zúčastní závodníci z deseti zemí: Německa, Ameriky, Švédska, Ruska, Kanady, Norska, Číny, Skotska, Koreji a České republiky.

Obhájit titul Mistra světa přijel do Prahy tým Kanady, který vyhrál poslední mistrovství světa v roce 2009 ve Vancouveru. Poprvé na Mistrovství světa změří svoje síly týmy Ruska a Číny, díky loňské listopadové kvalifikaci konané ve Finském Lohji. Korea přijela obhajovat stříbro z paralympijských her ve Vancouveru, jenže do Česka tým Koreji přijel zcela obměněný, a nikdo neví, jak se tato obměna odrazí v mistrovství. Opačně je tomu u týmu USA, který je založen převážně na reprezentantech z paralympijských her. Český tým pod vedením Radka Pokorného se kvalifikoval na šampionát jako hostitel, a věří, že v domácím prostředí získá co nejlepší umístění.

Reprezentační výběr ČR:

Radek Pokorný, skip

Michaela Charvátová, první hráč

Radek Musílek, druhý hráč

Martin Tluk, třetí hráč

Jana Břinčilová, náhradník

Kateřina Urbanová – trenérka

 

Více informací včetně výsledků, fotografií a LIVE webkamery z curlingové haly Roztyly lze nalézt na oficiálních webových stránkách akce: www.curling2011.ic.cz