Na začátku prosince byla v Národní galerii slavnostně představena nová kolekce oblečení pro olympioniky z dílny Alpine Pro. Důležitou novinkou kromě vzhledu a použitých materiálů je fakt, že čeští paralympionici budou příští rok v Londýně oblečeni stejně, jako jejich nepostižení kolegové. Stane se tak vůbec poprvé v historii, že Český olympijský tým a Český paralympijský tým bude jednotně vystrojen na největší sportovní akci na světě.

Česká firma Alpine Pro, která připravila úspěšnou kolekci oblečení pro olympioniky již do Vancouveru 2010, tak otevírá novou kapitolu spolupráce s českými sportovci, když se rozhodla podpořit handicapované reprezentanty. „Všichni sportovci budou v Londýně zastupovat naši zemi. Proto jsem moc rád, že budeme mít obě výpravy, olympijskou i paralympijskou, oblečeny ve stejné kolekci,“ řekl Milan Gába, ředitel marketingu Alpine Pro. „Paralympionikům oblečení uzpůsobíme, aby jim vyhovovalo a příjemně se nosilo,“ dodal Gába.

Zástupkyně paralympioniků, lukostřelecká reprezentantka Markéta Sidková, byla dokonce jednou z důležitých postav slavnostního představení olympijské kolekce. Společně se skifařem Ondřejem Synkem zažehla na obřím plátně v Malé dvoraně Národní galerie olympijský plamen a odstartovala tak módní show, která ukázala olympijské oblečení.

Paralympijské hry se konají od 29. srpna do 9. září 2012 v Londýně.

Více fotek oblečení z nové kolekce a další zajímavé informace najdete na oficiální stránce Alpine Pro.