Ve čtvrtek 8.12.2011 se ve Veletržním paláci Národní galerie v Praze uskutečnilo slavnostní a dlouho očekávané odhalení nové kolekce sportovního oblečení Alpine Pro, do kterého se příští rok obléknou čeští reprezentanti na olympijských a paralympijských hrách v Lodnýně.

Zahájení večera obstarali Ondřej Synek s Markétou Sidkovou, kteří zažehli symbolický olympijský oheň. Poté už hosty z řad Českého olympijského výboru, sportovců, Českého paralympijského výboru i partnerů našich reprezentantů přivítal Marek Eben, který celý večer moderoval. Na pódiu se s ním vystřídali majitelé společnosti Alpine Pro, předseda ČOV Milan Jirásek a generální ředitel národní galerie, Vladimír Rösler.
Pak už ale pódium patřilo roztančeným modelům, kteří postupně předvedli celou kolekci od spodního prádla až po bundy s jedinečnými designovými prvky. Kromě originálního hlavního motivu, který byl inspirován jedním z největších českých malířů, Františkem Kupkou, a jeho obrazem Amfora – dvoubarevná fuga, totiž Alpine Pro přišlo i s dalšími novinkami. Tou hlavní je použití speciálního filmu na povrchu bund pro sportovce, který při styku s vodou mění svůj vzhled. Díky tomu českým sportovcům nebude vadit typický anglický déšť, protože jejich oblečení v tu chvíli získá úplně nový vzhled. Další inovací je materiál Ice Café, který by měl v horkém letním počasí sportovce ochlazovat.
Galerii fotografií Jana Povýšila z celého večera si můžete prohlédnout níže.