I ve čtvrtek měli čeští cyklisté napilno. Dopoledne se podruhé představili Michal Stark a Ivo Koblasa ve stíhacím závodu kategorie C2, ani jeden z nich se však neprobojoval mezi nejlepší čtyři, kteří si to ve finále rozdali o cenné kovy. Oba cyklisté tak zatím na lepší výsledek ještě čekají.

Ve dvě hodiny začínal ve Velodromu závod, ve kterém měla česká výprava také dvojnásobné zastoupení. Na start kilometrové časovky C4-5 totiž nastoupil Jiří Ježek se svým jmenovcem Bouškou. Právě Ježek patřil mezi favority – v této disciplíně totiž získal na paralympiádě v Pekingu stříbro. V Londýně se mu ale výsledkově zatím tolik nedařilo a v celkovém pořadí obsadil desátou pozici. Jiří Bouška nakonec dojel pátý, když zaostal za čtvrtým Číňanem Xiaofeiem jen o 113 tisícin vteřiny. Závod s dramatickou koncovkou vyhrál španěl Alfonso Cabello v novém světovém rekordu.

Oba naši cyklisté v této disciplíně obhajovali medaili z posledních paralympijských her. I když tento úkol zůstal nesplněn, nebyl Jiří Bouška úplně nespokojen. „Zklamání to není, protože jsem v podstatě obhájil stříbro z Pekingu. Kdyby nebylo sloučení kategorií, tak bych byl opět druhý . Zajel jsem svůj osobní rekord na úrovní paralympijského rekordu, takže připravenost je dobrá,“ zhodnotil svůj výkon pozitivně mladší z obou cyklistů. Stejně jako Michal Stark si i Bouška postěžoval na podivné podmínky závodů při sloučených kategoriích. „Závodníci z druhé kategorie byli ještě na MS podstatně pomalejší a najednou jezdí o tři vteřiny rychleji yourmicrogamingcasinos.com. Je evidentní, že ten přepočet byl připraven tak, aby to pro ně bylo výhodné. Tady se to jen potvrdilo.“

Již zítra čeká cyklisty stíhací závod. „Myslím, že po dnešku jsem dobře rozjetý, takže budu bojovat. S malým finále bych byl hodně spokojený, protože nejsem úplně typ na stíhací závody. V neděli jedeme teamsprint, tam bychom také mohli zasáhnout do bojů o medaile,“ nastínil svůj nejbližší program cyklista, který poté zasáhne i do závodů silniční cyklistiky.

Závod na jeden kilometr s pevným startem měl i přes stříbrné umístění domácího Butterwortha nepříjemný závěr pro britské fanoušky. Jeden z největších favoritů na zisk zlaté medaile, Brit Cundy, byl diskvalifikován kvůli špatnému startu. Cundy verdikt, že špatný start byl způsoben jeho chybou, nikoliv chybou startovacího zařízení, nesl hodně těžce. „To je jeho specialita. Stává se mu to často, že nevydrží v tom startovacím boxu a vytrhne se dříve. Někdy mu to projde, ale dnes mu rozhodčí opakovaný start nepovolili,“ popsal závěr soutěž Jiří Bouška.