Česká výprava sportovců, kteří se v úterý 11. září vrátili z paralympijských her v Londýně, se dočkala v Praze velice vřelého uvítání. Přímo na letišti jim totiž za reprezentaci a odvedené výkony poděkovala předsedkyně poslanecké sněmovny, Miroslava Němcová, s poslankyní Lenkou Kohoutovou. Druhý den pak ještě medailisty ocenil český premiér, Petr Nečas, který se sportovci diskutoval i o vývoji sportu handicapovaných. V článku najdete i fotografie.

Ihned po příletu na vojenské letiště v pražských Kbelích byl každý ze sportovců osobně přivítán Miroslavou Němcovou, předsedkyní poslanecké sněmovny, Lenkou Kohoutovou, Alenou Erlebachovou, výkonnou předsedkyní Českého paralympijského výboru a dalšími. Při příjemném setkání na letišti se všichni členové výpravy dočkali poděkování i pamětního listu, květiny a děkovného dopisu. Významní hosté měli i krátké proslovy,  kterými celou výpravu v Praze přivítali.

Ve středu 12. září čekala na medailisty dopoledne tisková konference v České televizi. Záznam z této tiskové konference si můžete prohlédnout zde. Ve 14:00 byl na programu poslední bod z oficialit, které po příletu na sportovce čekaly – přijetí u předsedy vlády, pana Petra Nečase.

Český premiér všem medailistům poblahopřál a zároveň poděkoval za to, jak na paralympijských hrách hájili jméno České republiky a označil jejich výkony za inspiraci v těžkých časech. Kromě blahopřejných dopisů sportovci dostali i drobný dárek a hlavně možnost si s Petrem Nečasem už v trošku uvolněnější atmosféře popovídat nejen o svým dojmech z paralympiády, ale i o tom, kam se sport handicapovaných ubírá u nás i v zahraničí.