Tři čtvrtě roku před začátkem paralympiády spustili brazilští pořadatelé prodej lístků. Atletika, boccia, cyklistika, lukostřelba, plavání, stolní tenis, úvodní a závěrečný ceremoniál – to je jenom zlomek diváckých možností. Ceny vstupného se v přepočtu pohybují od pouhých desítek až po tisíce korun.

Jak se dozvíte na webu přeloženém do angličtiny, na spoustu sportů se dá dostat už za 10 realů (zhruba 65 korun). Těmito odvětvími jsou boccia, goalball, lukostřelba, stolní tenis, šerm, tenis a vzpírání, což jsou hned v několika případech silné stránky Českého paralympijského týmu.

Největší sumu je potřeba vynaložit na slavnostní zahájení a zakončení Her, ale ani to člověka, který si cestu do Brazílie může dovolit, nezruinuje – nejlevnější vstup jednoho přijde na 100 realů, tedy přibližně 650 korun.

Hledání se provádí pomocí nejrůznějších kritérií, takže kdo má zájem, ten se dozajista vyřádí. A když si koupíte vstupenku, kterou nakonec nebudete moct využít, nabízí vám organizátor možnost legálního přeprodeje.

Foto Getty Images / Rio 2016