V sobotu před polednem místního času úspěšně přistála na letišti v Riu druhá – 32členná – část výpravy českých paralympioniků. Po komplikacích při mezipřistání na Kapverdech se tak celá výprava dostala do dějiště her a může se začít aklimatizovat. Přímo na letišti české sportovce čekal vedoucí výpravy Roman Suda, se kterým zamířili rovnou do paralympijské vesnice. 

Přímo na letišti české sportovce čekal vedoucí výpravy Roman Suda, se kterým zamířili rovnou do paralympijské vesnice. Tam se po akreditaci připojí k první polovině výpravy, jež dorazila včera večer. Odpoledne pak naši výpravu čeká slavnostní přivítání, na kterém se setkají se starostou vesnice. Cyklisté a hráči boccii mají na odpoledne také naplánovaný první trénink.

„Jsme rádi, že se nám i přes komplikace podařilo všechny sportovce dopravit na místo. Nyní se budou moci plně koncentrovat na finální přípravu před závody,“ řekla po příletu zástupkyně Českého paralympijského výboru Jana Kulířová.

Slavnostní zahájení her proběhne 7. září a už o den později se představí naši plavci, stolní tenisté a ve stíhacím závodě cyklistka Tereza Diepoldová.