Chcete se dozvědět více o nové brokové paralympijské disciplíně para trap? Zajímalo by vás vyzkoušet si střelbu na asfaltové terče? Pak právě pro vás je připravena veřejná sportovní akce Para trap v Brně, která se uskuteční již tuto sobotu.

Na začátku října proběhlo v Itálii historicky první mistrovství světa v para trapu, kde české národní barvy reprezentoval Miroslav Lidinský. Ten si svým výkonem zajistil účast na světovém poháru 2019/2020 a zároveň přímý postup na MS 2019 v Sydney. Lidinský, který se rovněž věnuje sjezdovému lyžování nebo golfu pro handicapované, láká na akci, která představí para trap zájemcům z řad široké veřejnosti: „Mezi para trapem a tím klasickým olympijským není rozdíl ani v pravidlech, ani v počtu, rychlosti a úhlu výhozu terčů. Handicapovaní střílí ve třech základních kategoriích PT 1 – sedící. PT 2 – postižení dolních končetin a PT 3 – postižení horních končetin. “

V sobotu 27. října od 10:00 do 15:00 proběhne na střelnici v Brně Soběšicích (Broková střelnice Soběšice Kociánka 73, 612 00 Brno-Královo Pole-Sadová) ukázka této nové paralympijské disciplíny. Stane se tak pod vedením reprezentantů České republiky Davida Kosteleckého (olympijský vítěz z Pekingu v roce 2008) a Robina Daňka (reprezentační trenér para trapu).

Na setkání se také přihlásila řada aktivních brokových střelců, kteří mají vrozené nebo získané tělesné postižení. Celá akce je realizována za podpory Českého střeleckého svazu, jehož představitelé si přijedou osobně pohovořit se všemi účastníky. Brokové soutěžní speciály (broková kozlice Brno 800 Competition) poskytne Zbrojovka Uherský Brod.

Pro více informací o para trapu kontaktujte pořadatele prostřednictvím paratrapcz@gmail.com nebo na telefonních číslech 603 554 783 a 775 310 820.

Text: Martin Steinbach