Dva čeští stolní tenisté z řad Českého svazu tělesně postižených sportovců vyrazili na mezinárodní turnaj Costa Brava Spanish Open 2019. David Půlpán s Petrem Hnízdem sice na medailová umístění v singlové části turnaje nedosáhli, ale mezi týmy obsadili třetí místo.

Akci Para Table Tennis Costa Brava Spannish Open 2019 hostilo ve dnech 20. až 22. března známé španělské letovisko Platja d’Aro v provincii Girona. Čeští reprezentanti narazili ve svých kategoriích v singlové části turnaje na silné hráče z celého světa. David Půlpán se v „devítce“ ve skupině A postupně utkal s domácím Perezem Gonzalezem (prohra 1:3), s Nizozemcem Heijnenem (prohra 2:3) a také s Japoncem Abem (výhra 3:2). Náš sportovec obsadil ve skupině druhé místo a zajistil si tak postup do vyřazovací části. V osmifinále mu však vystavil stopku další Japonec Iwabuchi, který českého hráče porazil poměrem 3:0.

Druhý český bojovník – Petr Hnízdo – byl ve své kategorii 6 ve skupině D také součástí národnostně rozmanité startovní listiny. Hnízdo bohužel všechny své zápasy (s Američanem Seidenfeldem, s Britem Perrym a se Španělem Rodriguezem) prohrál a nepodařilo se mu tedy postoupit do další fáze turnaje. Na reprezentanty z řad ČSTPS však čekala ještě týmová část šampionátu, která se hrála po trojicích a české hráče doplnil brazilský stolní tenista Lucas Dos Santos Carvalho.

Česko-brazilská sestava se představila v pětičlenné skupině a po dvou výhrách a dvou pohrách obsadila konečné třetí místo. Zvítězila japonská sestava ve složení Koyo Iwabuchi a Nobuyuki Suzuki.

Text: Martin Steinbach
Foto: ČSTPS