V druhé polovině března se výběr těch nejlepších neslyšících lyžařů sjel do Jeseníků, aby zde mezi sebou závodil na republikovém šampionátu ve sjezdařských disciplínách. Kromě dospělých se na start tratí postavily také děti včetně přípravky.

MČR neslyšících v alpských disciplínách se konalo ve dnech 17. až 19. března v jesenickém Skiareálu Kouty nad Desnou.  Záštitu nad celou akcí převzal Český svaz neslyšících sportovců a Sportovní klub neslyšících SKIVELO Olomouc, který také vyslal do bojů největší počet závodníků. Na programu byl obří slalom a slalom a na start se postavilo celkem 38 závodníků v pěti věkových kategoriích.

Vynikající je, že byly obsazeny také nejmladší kategorie žactva, a to i včetně přípravky – tedy ročníku 2009 a mladší.  Z talentovaných dětí nutno jmenovat Antonína Mašláně, Barboru Mlčochovou a Lauru Eichler či Adama Kesta. Mezi staršími žáky dominoval Filip Kratochvíl.

V kategorii dospělých se v obou závodech o vítězství nenechali připravit reprezentanti, kteří mimo závodní povinnosti prováděli rovněž úpravu tratě pro ostatní závodníky – Jan Panský, Matěj Ponocný a Veronika Grygarová, která současně vykonávala i funkci ředitelky akce. Mistrovství České republiky neslyšících bylo rovněž podporováno rodiči malých závodníků a pedagogy ZŠ pro sluchově postižené v Olomouci.

Zdroj a foto: ČSNS