Domácí mistrovství světa. Pro mnohé hráče vrchol vlastní sportovní kariéry. Pro fanoušky ohromné lákadlo. Vítkovická Ostravar Aréna bude od 27. dubna do 4. května hostit světový šampionát v para hokeji a česká reprezentace si dělá zálusk na medailové pozice.

Kanada, Spojené státy americké, Jižní Korea, Norsko, Švédsko, Japonsko, Itálie a samozřejmě domácí Česká republika. Takové je složení mistrovství světa v para hokeji, které se na naše území vrací přesně po devíti letech. Tým pod vedením zkušeného trenéra Jiřího Břízy odstartuje své působení na turnaji utkáním v základní skupině proti Japonsku (sobota 27. dubna, 15:00). Dále se pak Češi střetnou se Švédskem (neděle 28. dubna, 20:00) a s Itálií (úterý 30. dubna, 20:00) a čtvrtfinálové zápasy budou na programu od prvního květnového dne.

Kompletní program MS v para hokeji

Ve druhé skupině se o co nejvýhodnější pozici do vyřazovacích bojů budou snažit velcí favorité na celkové prvenství Kanada a Spojené státy společně s mírným outsiderem Jižní Koreou. V rámci celého šampionátu bude na fanoušky krom špičkových para hokejových zápasů čekat také programem nabitá FAN ZÓNA. Ta bude k navštívení mezi jednotlivými zápasy nebo o přestávkách. Návštěvníci arény si užijí spoustu zábavy, zajímavých soutěží, skvělé muziky a plno dalších atrakcí! Zahajovací ceremoniál proběhne 27. dubna v 18:00.

Text: Martin Steinbach