Poslední dubnový týden se v Marrákeši uskutečnil 4. ročník mezinárodního atletického mítinku, a to i za povedené účasti několika sportovců z řad Českého svazu tělesně handicapovaných sportovců. Petrouš s Obrovou dokonce přepisovali české rekordy.

Závody pod hlavičkou World Para Athletics v hlavním městě Maroka se vydařily českým reprezentantům na jedničku. Jaroslav Petrouš se ve své méně oblíbené disciplíně – ve vrhu koulí – postaral o zisk zlaté medaile. Zároveň v kategorii F57 díky výkonu 12,19 metrů posunul hodnotu nejlepšího českého výkonu. Neméně úspěšný byl i ve své top disciplíně, v hodu diskem. Pokusem dlouhým 44,03 metrů si suverénně došel pro další zlato.

Zisku nejcennějšího kovu se dočkala také Miroslava Obrová, která rovněž v disku neměla se svými soupeřkami slitování a bezpečně uhájila první příčku. Další medaili do sbírky přidala díky svému výkonu ve vrhu koulí – zde její snaha vedla ke krásnému třetímu místu. Česká atletka závodila ještě v hodu oštěpem, ve kterém sice na „bednu“ nedosáhla, ale podařilo se ji nastavit novou hranici českého rekordu v kategorii F56 na 15,11 m.

V Marockém království závodili ještě Eva Kacanu (vrh koulí, hod diskem) a reprezentační nováček Jaroslav Brož, který si v hodu diskem dokázal zajistit kvalifikační limit pro nadcházející mistrovství světa v Dubaji.

Text: Martin Steinbach
Zdroj a foto: ČATHS