Na základních školách v Českém Krumlově a v Českém Brodě se uskutečnily sportovní akce uspořádané organizačním týmem Českého Paralympijského výboru. Pro projekt Sazka Olympijský víceboj šlo o závěrečné zastávky v rámci konání Sportovních dní Paralympijské výzvy za aktuální kalendářní rok.

Dne 11. prosince měly děti ze základní školy v Českém Krumlově o programově bohatou sportovní zábavu postaráno. Na místní školu, která je v projektu Sazka Olympijský víceboj zapojena už několik let, zavítal nejen úspěšný atlet Martin Dvořák, ale také populární kouzelník a iluzionista Pavel Dolejška. V rámci testování disciplín Olympijského diplomu či Odznaku všestrannosti došlo například na hod basketbalovým míčem, trojskok, či hluboký předklon. Překážkou nebyly ani menší prostory tamější tělocvičny, která se tak na tři hodiny proměnila v centrum zábavně-sportovní akce, v pořadí předposlední v roce 2019.

Závěrečná zastávka letošního podniku Sportovních dní Paralympijské výzvy proběhla v pátek 13. prosince v Českém Brodě a ani zde nebyly děti ochuzeny o netradiční zážitky spojené s prezentací sportu handicapovaných. Úlohy ambasadora projektu se tentokrát zhostil Miroslav Lidinský – úspěšný reprezentant v para trapu, ve sjezdovém lyžování a v para golfu. S doprovodným programem mu pomohl další golfista Zbyněk Kotek, který dětem umožnil vyzkoušet si základní údery speciálními holemi pro začátečníky. Jeho dlouhodobý projekt golfové akademie sklidil i zde zasloužený úspěch.

Oba Sportovní dny byly zakončeny slavnostním zakončením a předáním cen všem mladým nadšeným sportovcům. Další zastávka Paralympijské výzvy proběhne začátkem února na základní škole pro sluchově postižené v Hradci Králové.

Více informací o Paralympijské výzvě naleznete zde

Pro přímou registraci školy do projektu klikněte zde

Text: Martin Steinbach
Foto: Miloš Mařík a Jaroslav Hunčovský