Velký svátek českého hokeje, u kterého nebude chybět ani para hokejová reprezentace Česka a Slovenska. Od 10. do 12. prosince se bude konat v prostředí Špindlerova Mlýna série utkání pod širým nebem. Winter Classic proběhne naprosto netradičně přímo v horském prostředí.

Program nabídne bohatou nadílku soubojů na ledě. K vidění bude duel juniorských týmů, jeden zápas Chance ligy, jedno utkání Tipsport extraligy, souboj českých a slovenských hokejových legend a síly navzájem změří i reprezentační výběry Česka a Slovenska v para hokeji. „To, že byl para hokej přizván na tuto skvělou akci, je oceněním práce všech, kteří dlouhodobě pracují na rozvoji para hokeje u nás a snaží se český para hokej udržet na světové špičce,“ řekl manažer Českého para hokeje Jiří Šindler.

A na nevšední zážitek se těší i obě para hokejové reprezentace – Česka a Slovenska. „Je to pro nás obrovská výzva. Kluci se na zápas na tak úžasném místě, a ještě pod otevřeným nebem, neuvěřitelně těší. Zároveň se na ledě potkáme s týmem Slovenska, což bude i pro diváky zajímavé. Je skvělé, že se para hokej objeví na této akci po boku těch nejlepších tuzemských hokejových hvězd a týmů,“ řekl trenér české para hokejové reprezentace Jiří Bříza.

„Právě na Winter Classic vyústí naše desetiletá spolupráce, protože para hokej na Slovensku vznikl právě deset let zpět a veškeré naše poznatky jsme získávali od Čechů. Navíc 90 % našich kluků hraje v české lize, takže to bude i naše velkolepá oslava a prezentace československého para hokeje, doplnil pak českého trenéra také generální manažer slovenské para hokejové reprezentace Miroslav Dráb.

https://www.instagram.com/p/CDBk0MGoOAz/?utm_source=ig_web_copy_link

Třídenní hokejový a para hokejový program proběhne na speciálně upravené ledové ploše přímo pod sjezdovkou ve Špindlerově Mlýně. Fanoušky na velkolepou akci Winter Classic pozval na oficiální tiskové konferenci ze dne 21. července Jaromír Jágr.

Para hokejový duel se uskuteční poslední hrací den Winter Classic – v sobotu 12. prosince 2020 od 12:00, kdy proti sobě nastoupí para hokejisté Česka a Slovenska.

Celý program unikátního hokejového svátku najdete na stránkách pořadatele Winter Classic a také na webových stránkách Českého para hokeje v sekci Akce.

Vstupenky na jednotlivé hrací dny zde.

Text: Zuzana Glacová
Zdroj: parahockey.cz