Mezinárodní organizace IPC zveřejnila oficiální informaci o tom, že by se mistrovství světa v para hokeji mělo po dvou letech vrátit na místo svého posledního konání, tedy do Ostravy. Zatím nikdy v historii se para hokejový šampionát nekonal dvakrát za sebou na stejném místě. „Chtěl bych potvrdit, že v současné době intenzivně pracujeme na přípravě šampionátu, který by se měl opět do Ostravy vrátit,“ řekl za Český para hokej manažer Jiří Šindler.

Ostravský šampionát se stal vůbec nejúspěšnějším para hokejovým turnajem všech dob! A to hlavně díky úžasným výkonům para hokejistů. O neuvěřitelnou atmosféru se pak postaralo na pětačtyřicet tisíc fanoušků. Skvělé podmínky pro hráče i fanoušky pak zajistil úžasný organizační tým, který se teď těší, že se turnaj do Ostravy opět v příštím roce vrátí!

„Šance na opětovné organizování světového šampionátu původně nebyly příliš vysoké. Pomohly nám však neúspěšné sportovní výsledky reprezentačního týmu Číny, který se nezvládl probojovat do elitní světové skupiny, čímž přišel o reálnou šanci pořadatelství nadcházejícího mistrovství světa,“ uvádí Jiří Šindler. Namísto Číny se do vyšší výkonnostní kategorie světového para hokeje probojovalo Slovensko, které tak příští rok v Ostravě zažije premiéru na MS.

„Na akci se moc těšíme a celý organizační tým pracuje na sto procent. Vše probíhá dle původního harmonogramu bez ohledu na vývoj situace kolem šíření virového onemocnění covid-19. Šampionát se tak uskuteční v průběhu prvního květnového týdne 2021.“

Předseda Šindler rovněž dodává, že možnost dalšího českého pořadatelství přivítal nejen sám Mezinárodní paralympijský výbor, ale také zástupci soupeřů reprezentace České republiky v para hokeji: „Ostatní týmy nám daly vědět, že si šampionát v Česku moc užily a zaujal je především ohromný divácký zájem a atmosféra přímo na stadionech. Do Ostravy se už teď moc těší.“

Již tento týden v úterý 15. září se v Kladně na ledové ploše ČEZ Zimního stadionu uskuteční oficiální tisková konference Českého para hokeje a společnosti Kaufland – nového oficiální partnera Českého para hokeje. Společně s reprezentací České republiky se konference zúčastní i hokejová legenda Jaromír Jágr.

Zdroj a foto: parahockey.cz