V první polovině září se v centru Xbowling Tišnov uskutečnilo dohrávané jarní Mistrovství regionu střední a jižní Moravy Amatérské bowlingové ligy. V pěti kolech se napříč kategoriemi PRESTIGE, P190 a P165 představilo celkem 47 mužů a 11 žen. Šlo o stejný systém, jakým se hraje nejvyšší soutěž jednotlivců České bowlingové asociace. Mezi všemi sportovci bez handicapu excelovala neslyšící Kateřina Janošcová.

Z důvodu probíhající epidemie virového onemocnění covid-19 byla vládou České republiky nařízena další sportovní omezení v rámci nouzovém stavu. To samozřejmě zasáhlo i Amatérskou bowlingovou ligu a podobně jako na jaře se soutěže opět rozběhnou, jakmile to situace dovolí. Podzimní část 21. ročníku by se mohla dohrát do konce ledna 2021. Mistrovství ČR ABL by se pak uskutečnilo v únoru 2021.

Se zpožděním a v náhradním termínu také došlo na dohrávání regionálního mistrovství střední a jižní Moravy z letošního jara. Od středy 2. září do neděle 6. září se v Tišnově ve skvělé formě předvedla zkušená hráčka bowlingu se sluchovým postižením Kateřina Janošcová. Ta v ženské kategorii P190 nedala svým soupeřkám nejmenší šanci a mohla tak oslavit zisk zaslouženého prvenství.

Zdroj a foto: ABL.cz