Ve dnech od 14. do 16. října se ve španělské obci Platja d’Aro v Katalánsku uskutečnil další ze série ITTF PTT turnajů ve stolním tenisu. Šlo teprve o čtvrtý letošní turnaj a šampionátu se zúčastnilo na 13O hráčů a hráček ze 17 zemí světa. České barvy hájila osmička reprezentantů – Jiří Žák, Kristian Jelínek, Daniel Horut, Zbyněk Lambert, Vít Špalek, David Půlpán, Tibor Chmela a Jan Michal. Našim hráčům se medailově dařilo v singlech i v týmech.

Na Costa Brava Open 2021 – turnaji úrovně Světového poháru – se v jednotlivcích nejvíce vedlo Horutovi, Chmelovi a Žákovi, kteří pro Českou republiku vybojovali bronz. Ve čtvrtfinále vypadli LambertPůlpánem a ostatní hráči bohužel nedokázali postoupit ze základních skupin svých kategorií.

Také v týmech to cinkalo, Česko vybojovalo hned tři stříbra! Trojice Horut, Lambert a Jelínek se postarala o vynikající výkon ve sloučené kategorii týmů tříd 6-7. Po jasném vítězství ve skupině B nad Irským a Nizozemským týmem se české trio katapultovalo přímo do semifinále, kde si počínali opět vítězně.

Rusko-německý tým si s našimi hráči neporadil, a tak se Češi mohli těšit na finále. V souboji o zlato byli přeci jen o něco lepší polští stolní tenisté, ale stříbro je také skvělý úspěch. Medailový úspěch stejné hodnoty získala také dvojice Půlpán-Špalek, kteří se v kategorii TM9 probojovali až do finále, ve kterém byl nad jejich síly tým ze Španělska.

A do třetice všeho stříbrného – Jiří Žák nastoupil do turnaje týmů ve dvojici se spoluhráčem z Nizozemska Semem Roelofsem a společnými silami vybojovali stříbrné medaile ve sloučených kategoriích TM4-5. A poslední česká dvojice v týmech – Chmela s Michalem – obsadili v TM10 konečné čtvrté místo.

Zdroj a foto: CZECH PARA TT, ČATHS a Český para sport