7. března – Bohužel ani v superkombinaci to nedopadlo podle představ českého reprezentanta. Jediný člen výpravy, který v Pekingu postupně absolvuje všechny alpské disciplíny, přišel o naději na dobrý výsledek v dnešní superkombinaci již na začátku závodu. V horní části sjezdovky dopoledního Super-G nezvládl jednu ze zatáček a vyjel z trati. Odpolední slalom tak už neabsolvoval.

Superkombinace odstartovala závody v Super-G, kterou o den dříve ovládl dvaadvacetiletý Nor Pedersen. Tento závodník zvítězil i dnes a po odpoledním slalomové jízdě, ve které sice skončil až třetí, oslavil celkový triumf v superkombinaci. Trať opět nebyla ideální, ale na to se Pavel Bambousek nechce vymlouvat. Český reprezentant však dnešní závod – podobně jako ten ve sjezdu – nedokončil.

Bohužel kvůli přesunutí závodu jsem přišel o den odpočinku, se kterým jsem počítal. Mentálně i fyzicky toho mám plné kecky. Do závodu v superkombinaci jsem nastoupil, jak nejlépe jsem mohl, ale bohužel jsem udělal jezdeckou chybu a vyjel jsem mimo trať. Už nebyl prostor, kudy se vrátit. Mrzí mě to,“ přiblížil své pocity po neúspěšném závodu zklamaný a značně vysílený Pavel Bambousek.

https://www.instagram.com/p/CaymVIPBe1n/?utm_source=ig_web_copy_link

Nyní na něj čeká kýžený dvoudenní odpočinek. Ve čtvrtek 10. března se pak společně se zbylými českými lyžaři na hrách v Pekingu (Patrik Hetmer, Tomáš Vaverka, Petr Drahoš) postaví na start první technické disciplíny – obřího slalomu. První kolo se pojede postupně od 3:00 do 4:50 SEČ, druhé pak odstartuje v 7:00 s předpokládaným koncem v 8:30 SEČ.

Zítra – v úterý 8. března – se mohou fanoušci těšit na pikantní para hokejový zápas. Derby mezi Českou republikou a Slovenskem začne v 13: 05 SEČ.

Text: Martin Steinbach
Foto: Jan Malý