Čeští para hokejisté se pomalu aklimatizuji v Pekingu před startem paralympiády. Úvodní utkání sice odehrají až v sobotu, už dnes si ale vyzkoušeli led a prostředí na velké hale, kde budou hrát všechna utkání základní skupiny. Češi v prvním přípravném zápasu vyzvali svého velkého rivala – para hokejisty Jižní Koreje, které porazili 4:3.

Čeští para hokejisté měli dodneška čas na aklimatizaci a seznámení se s paralympijskou vesnici, kterou si všichni pochvalují. „Moc se mi to tady líbí, určitě jsem nečekal, že to tady bude až tak hezké. Sice jsem se zatím moc nevyspal, protože mi ten časový posun dělá problémy, ale jinak si to užívám. Led je krásný, hala suprová a naše kabina úplně nejhezčí,“ komentoval zázemí her s nadšením Patrik Sedláček, který je na paralympiádě vůbec poprvé. Tým si společné chvíle zatím krátí virtuálními soutěžemi, ping-pongem, ale i video rozborem zápasů. Na ty se už nemůže dočkat zkušený útočník českého národního para hokejového týmu Zdeněk Krupička. „Strašně moc se těším na zápasy, protože to už nás pořádně nastartuje, už aby to začalo. Potřebujeme se někoho dotknout a zahrát si, nejen trénovat mezi sebou,“ komentoval s nedočkavostí Krupička.

Přání se mu alespoň částečně splnilo dnes, kdy si prostředí velké haly vyzkoušeli čeští i jihokorejští para hokejisté. Jejich vzájemné přípravné utkání bylo velmi vyrovnané. První, ale zatím jen cvičný triumf si připsali Češi, a to jak výhrou v základní hrací době 4:3, tak v následujících nájezdech, které Češi vyhráli poměrem 3:2. „Ta atmosféra je tady fajnová zatím a doufám, že se to pro nás bude vyvíjet takhle fajnově,“ řekl mladý para hokejista Alex Ohar„Prvního zápasu se sice bojím, abych něco neudělal špatně, ale jinak se i na to samozřejmě moc těším,“ přiznal mírnou nervozitu před svým vůbec prvním paralympijským duelem osmnáctiletý Ohar.

Další tréninkové utkání odehrají čeští para hokejisté opět ve středu, kdy se utkají s Kanadou.

Dění v reprezentačním týmu můžete sledovat non stop, a to na sociálních sítích Českého para hokeje. Vezmeme vás nejen do zázemí paralympijské vesnice, ale i přímo na led a do kabiny! Sledujte nás a fanděte s námi české para hokejové reprezentaci na Zimních paralympijských hrách Peking 2022.

Text: Zuzana Glacová
Foto: Český para hokej