Ve dnech od 6. do 8. května proběhl na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze historicky první kurz Trenér III. třídy, který byl současně certifikován Mezinárodní Federací sportu boccia BISFed jako kurz Boccia Coach Level 1.

Kurzu se úspěšně zúčastnilo deset českých a tři slovenští trenéři, kteří na kurzu získali ucelený přehled v tématech anatomie a kineziologie, fyziologie zátěže, sportovní trénink, kompenzace fyzické zátěže, struktura organizací, boccia klub, plánování sportovní činnosti, první pomoc, role a odpovědnost trenéra, analýza sportovního výkonu, technické principy, klasifikace a další.

Kurz probíhal půl roku v on-line modulech, kde si účastníci splnili ke každému tématu teoretické testy a o víkendu kurz zakončili kurz praktickou zkouškou.

Garantem pro obecnou část studia byla PhDr. Klára Daďová, Ph.D. katedra zdravotní tělesné výchovy a tělovýchovného lékařství a garantem speciální části Michaela Řiháčková, mezinárodní lektorka BISFed.

Česká federace SH s Fakultou tělesné výchovy a sportu v Praze dlouhodobě spolupracuje ve formě každoročních přednášek pro studenty a pořádáním trenérského kurzu obě organizace věří, že inspirovali i ostatní sporty.

Zdroj a foto: Michaela Řiháčková