Moravský parahokejový tým SOHO Olomoučtí Kohouti opět pořádá úspěšný mezinárodní turnaj O pohár hejtmana Olomouckého kraje: OLOMOUC CUP 2023. Letošního ročníků se historicky poprvé zúčastní 8 týmů, což jej řadí k největším parahokejovým klubovým turnajům.

Na olomoucký zimní stadion přijedou s domácími Kohouty porovnat své síly především týmy známé z předchozích ročníků, kterými jsou: italští South Tyrol Eaglespolský tým IKS AtakSuomi Paraleijonat z Finskačeská juniorská parahokejová reprezentace nebo tým z Havířova. Nově se fanouškům představí také rakouský národní parahokejový tým a Skien Jacks z Norska. „Celý náš domácí tým bere tento turnaj jako výbornou přípravu na nadcházející sezónu. Víme, že na turnaj přijíždějí rok od roku stále kvalitnější mužstva z celé Evropy a je nám jasné, že bude velmi těžké obhájit loňské vítězství,“ popisuje donedávna aktivní útočník Olomouce Martin Novák. „Těšíme se na tradiční přátelskou a fair play atmosféru mezi všemi týmy i na skvělé hokejové momenty a samozřejmě vynikající organizaci a podporu fanoušků.“ dodal Novák.

Také zahraniční týmy jsou již plné očekávání. „Olomoucký turnaj pro nás znamená především skvělou příležitost zdokonalit naši strategii i hru a eliminovat problémy související zejména se závěrem dvouměsíční letní pauzy, po které je vždy poměrně náročné zase hrát. Náš dlouholetý trenér Jari Härkälä významně spojuje náš tým v jeden celek a má své ambice, které se kolektivně snažíme naplnit. Nezáleží nám ale příliš na tom, jestli vyhrajeme nebo prohrajeme, důležitá je pro nás účast na turnaji a co nejlepší zužitkování příležitosti opět hrát proti kvalitním soupeřům,“ hodnotí již třetí účast na turnaji talentovaný finský útočník Markku Vesikansa

Olomouc cup 2023 startuje v Zimním stadionu Olomouc v pátek 1. září 2023 v 15:00 hodin.

Vstupné je dobrovolné a poputuje na podporu olomouckého parahokeje. Všechny zápasy budou vysílány online na YouTube, finálové zápasy  pak zároveň na facebookovém profilu Olomouckých Kohoutů. 

Přesvědčte se s námi, že parasport není nuda! Přijďte podpořit skvělé parasportovce a užít si kvalitní parahokejové zápasy na mezinárodní úrovni.

Pro více informací sledujte facebookové stránky SOHO Olomoučtí Kohouti z.s – Parahokej Olomouc

Text/ Foto: SOHO Olomoučtí Kohouti z.s. – Parahokej Olomouc