Dvě bronzové a jednu zlatou medaili přivezla ze Světového poháru v italském Toblachu naše běžkyně na lyžích se zrakovým handicapem Simona Bubeníčková. Společně s trasérem Davidem Šrůtkem tedy celkem třikrát vystoupali na stupně vítězů.

Na Světovém poháru FIS Para Nordic, který se konal od středy 24. ledna v italském Toblachu, nastoupila Simona Bubeníčková s trasérem Davidem Šrůtkem nejprve k desetikilometrovému závodu s intervalovým startem. A hned z toho byl medailový úspěch, když naši reprezentanti skončili na bronzové příčce se ztrátou pouhých 67 sekund na zlato.

A medailovou radost si zástupci české výpravy CZECH PARA NORDIC SKI TEAM zopakovali i o dva dny později. Na kilometrovém sprintu nejprve vyhráli kvalifikaci a následně skončili ve finálovém závodě třetí. Znovu jen s minimální ztrátou na soupeře z Německa, kteří obsadili první dvě medailové příčky.

Největší úspěch si mladá závodnice nechala až na závěr. V nedělním závodu na 10 kilometrů volnou technikou totiž všechny překvapila a nechala za sebou veškerou konkurenci včetně favoritky Linn Kazmaierové z Německa.

Před závodem jsem byla trochu nervózní, protože jsem měla po předchozích závodech trochu unavené svaly. Ale po dojezdu jsem byla nadšená, protože je to moje první vítězství ve Světovém poháru! Je to úžasné, nemůžu tomu uvěřit,“ svěřila se pro server fis-ski.com po závodě Bubeníčková, která ještě loni sbírala úspěchy na Olympiádě dětí a mládeže.

Text: Ota Černý
Zdroj: FIS
Foto: Czech Para Ski and Para Snowboard team