Od 18. do 21. ledna se ve finském Lahti uskutečnil již 13. ročník prestižních sportovních her pro handicapované sportovce Pajulahti Games 2024. V rámci těchto her se každý rok odehrává také turnaj v showdownu, který byl opět zařazen a počítán jako Světový pohár. Česká republika vyslala mezi celkový počet 38 mužů hned čtyři reprezentanty.

Mezi ženami česká výprava tentokrát žádné zastoupení neměla. Jednalo se o úplně první turnaj nového kalendářního roku 2024 a šlo o turnaj 4. kategorie, což znamenalo, že celkový vítěz tohoto turnaje si do celkového pořadí světového žebříčku připsal 400 bodů.

Trojici hráčů ve složení Benjamin Levíček, Václav Krychtálek a Šimon Rejtar z Tandemu Brno doplnil ještě Tomáš Mysliveček z BSC Praha. Naši chlapci si na jihu Finska nevedli vůbec špatně. Největšího úspěchu dosáhl Benjamin Levíček, který obsadil konečné 8. místo a připsal si cenné skalpy soupeřů z TOP 20 světového žebříčku. Tím se Ben v aktuálním vydání světového žebříčku platného k 23. 1. 2024 posunul na 31. místo.

Konečné 17. místo v celkovém pořadí turnaje v zemi tisíce jezer patřilo Šimonovi Rejtarovi, který se díky tomuto umístění v celkovém pořadí světového žebříčku posunul na 18. pozici. Hned za Šimonem, tedy na místě 18., skončil Tomáš Mysliveček, který se nám bohužel na světovém žebříčku propadl až na 25. příčku.

Poslední hráč ze čtveřice českých reprezentantů, Václav Krychtálek, obsadil konečné 30. místo. Václav v pořadí světového žebříčku aktuálně figuruje na 68. místě.

Věříme, že všichni čeští reprezentanti se budou dále zlepšovat a opět předvádět na světových turnajích kvalitní hru a po celý rok 2024 vozit dobrá umístění. Dalším turnajem v rámci Světového poháru bude turnaj Showdown Slovak Open 2024, který se uskuteční od 14. do 18. února ve slovenském Šamorínu.

Kompletní výsledky z turnaje naleznete ZDE.

Zdroj a foto: Český svaz zrakově postižených sportovců