Parabadmintonisté se hlásí z dějiště světového šampionátu v Thajsku: „Věřím, že to bude veliký osobní a sportovní zážitek,“ říká manažer reprezentace Tomasz Mendrek. Ve dnech 20. až 25. února se na Para Badminton World Championships 2024 ve městě Pattaya představí Lukáš Kyncl, Kamil Šnajdar a Zbyněk Sýkora.

Letošní MS parabadmintonistů se koná v thajském přímořském centru, ze kterého posílá Mendrek úvodní zdravici: „Srdečně zdravíme z města Pattaya, kam jsme dnes po celodenním přeletu dorazili na MS v parabadmintonu. Z mé pozice týmového manažera a doprovodu hráčů Lukáše Kyncla a Kamila Šnajdara se poprvé ozývám. Let proběhl v pořádku, jsme tady dva dny před zahájením a v pondělí k nám ještě dorazí poslední účastník Zbyněk Sýkora.“

Všichni uvedení hráči nastoupí v kategorii WH1, respektive WH2, což jsou vozíčkáři s menším či větším postižením. Představí se jak v singlech, tak deblech – Kyncl se Šnajdarem, Sýkora s Francouzem Durandem – a rovněž mixech, kde Kyncl znovu spojí síly s Polkou Annou Wolny a Šnajdar s její kolegyní Natalií Grzyb. Dřívější příjezd do místa konání se bude hodit pro zvyknutí si na teploty přes 30°C a vysokou vlhkost.

„Prostředí je velice krásné, nyní se snažíme vyrovnat s časovým posunem. Ubytování a celé MS se koná v krásném hotelovém komplexu Royal Cliff, kde je pro nás vše připraveno. Zítra v 10 hodin máme trénink, tak se zkusíme co nejdříve aklimatizovat. Věřím, že to bude jak pro kluky, tak pro mě v premiéře s parabadmintonem veliký osobní a sportovní zážitek. Zdravíme do České republiky, moc děkujeme za podporu a budeme nadále z místa přinášet informace a fotky,“ ukončil první český olympionik Mendrek úvodní hlášení z Thajska ze dne 17. února.

MS v parabadmintonu 2024 začíná v úterý 20. února, rozlosování a výsledky najdete zde.

Zdroj a foto: Czech Badminton