Na první kolo České paraatletické ligy (ČPaL) zavítají atleti do Nového Města nad Metují, kde organizátoři „odšpuntují“ nový ligový projekt, který se nově může pyšnit i vlastním webem www.paraatletika.cz s výsledkovým servisem či kalendářem akcí. Úvodní mítink se uskuteční na Stadionu generála Klapálka, a to 1. června 2024. Závod bude sankcionovaný World Para Athletics (IPC).

Druhé kolo nabídne mítink v Bílině, kde jsme dlouhodobě zvyklí na závody s vysokým standardem. Pořadatelský klub TJ ZP Nola Teplice přivítá závodníky na Stadionu Čestmíra Dudy v Bílině 16. června 2024. Organizátoři vyvíjejí maximální úsilí pro to, aby byl i tento mítink sankcionovaný IPC.

Jsme nesmírně rádi, že vrcholný tuzemský paraatletický podnik, seriál ČPaL, nabídne jeden mítink v hlavním městě. Třetí kolo ligy se totiž uskuteční v Unyp Areně na stadionu klubu Sparty v Praze. Termín pražského kola je vypsán na 17. srpna 2024 a i zde se pořadatelé snaží o sankcionování svého mítinku.

Předposlední, čtvrté kolo ČPaL, proběhne v Olomouci. AK Olomouc je tradičním pořadatelem velkých závodů, jako je například Czech Open, nebo několika MČR. Areál TJ LOKOMOTIVA Olomouc se stane dějištěm paraatletické ligy dne 7. září 2024. Mítink v hlavní hanácké metropoli bude sankcionovaný IPC.

Ročník 2024 ČPaL se uzavře v Ostravě. Špičkový Městský stadion ve Vítkovicích bude hostit poslední páté kolo ligy v říjnu 2024 s tím, že přesný termín bude stanoven v průběhu roku. Vítkovický mítink bude sankcionovaný IPC.

Při této příležitosti si dovolíme oznámit další skvělou novinku. Pro účely České paraatletické ligy byl zřízen nový web – www.paraatletika.cz , který je již funkční a jsou na něm postupně přidávány další a další informace. Na webu se již objevil aktuální kalendář ČPaL pro rok 2024, kde se budou kluby moci přihlašovat do jednotlivých mítinků a stahovat propozice, hned jak budou zveřejněny.

V záložce kontakty je možné najít telefonické a emailové spojení na ředitele a koordinátora ČPaL – Petra Vrátila.

Pro účely sledování celkového pořadí bude po absolvování I. kola zprovozněna záložka Výsledky.

Zdroj a foto: Tisková zpráva