Hned ráno nabral závod více než 20 minut zpoždění, když se organizátoři museli (nebo chtěli) popasovat s uvolněným blokem na obrátkové stěně. Jako by to nebylo málo, vypověděla službu i časomíra a poté výsledková tabule. Trenéři si tak mohli zavzpomínat na dřívější dobu a časy svých plavců měřili orientačně na svých stopkách…

Závod nabral velké zpoždění a neustále měnící se časový rozvrh si vybral svou daň. Plavci se dokázali poprat s dlouhým čekáním poměrně dobře, ale únava dopadla i na ně. Především Agátu Koupilovou, kterou čekání postihlo asi nejvíce, potrápila hlavní trať 200m volný způsob. Přes to však zabojovala a postoupila do finále. Odpoledne se obrnila trpělivostí a předvedla skvělý výkon a osobní zlepšení.

Junioři předvedli kvalitní výkony jak na 50m tak i na 200m volný způsob. Jedna jedna, shodli se Jakub Vaněk a Matěj Staša při hodnocení vzájemné bilance.

Alex Borská zápolí s novými plavkami, není to pořád ono, ale závodí s chutí a nasazením.

Nejvíc zmatky a přesuny odnesl David Kratochvíl, který kvůli chybě v počítání času začátku startu nebyl vpuštěn na startovní plošinu, a tak pracně vybojovaný postup do juniorského finále musel oželet. To, že šlo o doplňkovou disciplínu je slabou útěchou, ale aspoň upozorněním pro realizační tým, že kontrolovat dvakrát zkontrolované změny nemusí být dost.

Dnešní třetí soutěžní den čeká plavce 100m znak, 50m motýlek a 200m polohový závod. Sledovat můžete v přímém přenosu ZDE.

Zdroj: Štěpán Cagaň, Alžběta Řehořková
Foto: Pořadatel, Andrea Alegni a Luigino Sommaggio