Středeční program evropského šampionátu v paraplavání v Portugalsku znamenal pro naši výpravu dva finálové závody. A obě účasti v bojích o cenné kovy dopadly z českého pohledu úspěšně – David Kratochvíl získal bronz a Arnošt Petráček ve svém premiérovém startu na ME dokonce stříbro!

V dopoledním bloku čtvrtého závodního dne se představil pouze David Kratochvíl v disciplíně 200m polohový závod. Náš nejúspěšnější sběratel cenných kovů na aktuálním evropském šampionátu hladce postoupil do odpoledního finále z třetího místa časem 2:28,71.

A také v odpoledním finále potvrdil Kratochvíl vynikající formu, když svou v pořadí třetí medaili, tentokrát bronzovou, vyplaval v osobním rekordu. Ten vylepšil o téměř čtyři vteřiny na 2:23,84.

Do akce šel poprvé také nejzkušenější reprezentant naší výpravy paraplavců Arnošt Petráček. Ten absolvoval přímé finále v disciplíně 50m znak třídy S4, a poté, co zaplaval čas 43,75, se i on probojoval na stupně vítězů. Konečné druhé místo a zisk stříbrné medaile je dalším výrazným úspěchem pro Česko na právě probíhajícím mistrovství Evropy.

Zdroj a foto: Zdroj a foto: Alžběta Řehořková