Kratochvílův vynikající výkon a nový osobní rekord ho dovedly ke zlaté medaili, posilující jeho už tak významné úspěchy na šampionátu v Portugalsku. Vendula Dušková obsadila solidní 7. místo ve finále polohové dvoustovky, zatímco Agáta Koupilová si doplavala pro bronz v disciplíně 200m volný způsob. Česká paraplavecká reprezentace se může pyšnit vybojovanými (zatím) sedmi cennými kovy.

Šestý závodní den se na startu dopoledních rozplaveb představil pouze David Kratochvíl v disciplíně 100m znak třídy S11. Zaplaval solidní čas 1:09,67 a postoupil tak bez problémů z druhého místa do odpoledního finále.

V něm to dopadlo ještě o něco lépe než v první polovině soutěžního dne – nový osobní rekord 1:07,10 a zisk zlaté medaile! David Kratochvíl tak k ostatním úspěchům z právě probíhajícího šampionátu v Portugalsku přidal ještě titul mistra Evropy.

V pátečních finálových závodech se představily také dvě členky české reprezentační výpravy. Vendula Dušková doplavala ve finále polohové dvoustovky v kvalitním čase 3:07,14 a v našlapané konkurenci třídy SM8 obsadila 7.místo.

Finálový blok šestého závodního dne zakončila Agáta Koupilová bronzovou medailí v její hlavní disciplíně 200m volný způsob třídy S5. Naše plavkyně ke konci závodu tzv. vytuhla a v poslední padesátce to byl doslova boj o každý záběr. Výsledný čas nakonec 8 desetin za osobním rekordem 3:03,66, ale se ziskem cenného kovu.

S námi v hotelu jsou ubytovaní lidé z firmy Dachdecker. A moc rádi bychom jim poděkovali za to, jak nám byli hlasitě fandit na dvou finálových plavbách. Děkujeme,“ komentuje na závěr šestého závodního dne ME v paraplavání Alžběta Řehořková z vedení reprezentační výpravy.

Zdroj a foto: Alžběta Řehořková