Zápas, který se mohl opět zapsat do historických tabulek. Nechybělo totiž mnoho a Češi mohli senzačně porazit Američany v semifinále MS v parahokeji Calgary 2024. Tlak v závěru třetí třetiny nedokázali Češi přesto proměnit ve vyrovnávací gól, naopak Američané stvrdili svou dominanci gólem do okryté brány. V semifinále porazila reprezentace USA Česko 3:1 a zámořské týmy budou opět bojovat o titul mistrů světa. Češi si naopak po roce zopakují souboj o bronz s Čínou.

Jsme jako trenéři strašně hrdí na to, co kluci odvedli na tom ledě. Jsme rádi, že jsme si i s Amerikou šáhli na takhle těsný zápas, protože věřím, že to klukům ukázalo, že se dá hrát s kýmkoliv a tady nechybělo vůbec málo a mohli jsme jít do prodloužení a tam nikdy nevíte, co se může stát. Trošku je tam i smutek, protože vždycky chcete vyhrát,“ komentuje výsledek zápasu trenér české parahokejové reprezentace Jakub Novotný.

Pocity jsou smíšené, protože za mě to je nejlepší utkání, které jsem na turnaji odehrát. Ale smíšené proto, že tam byla jedna, dvě šance, které jsem mohl proměnit, ale jako tým jsme odvedli dobrou práci,“ ohlíží se za utkáním Martin Žižlavský, útočník české parahokejové reprezentace.

Text: Zuzana Glacová
Foto: Erica Perreaux / Hockey Canada Images / WPIH