Ve dnech od 10. do 12. května se konal národní turnaj boccii jednotlivců v kategoriích BC1, BC2, BC3 a BC4, který přilákal soutěžící v tomto paralympijském sportu do Sportovního areálu Prokopávka v Plzni.

Pořadatelem této události byla Česká federace boccii, z.s. a TJ Halma Plzeň, s podporou města Plzně, Národní sportovní agentury, PRE a také Pizza Doma a firmy Klaus Timber. Ředitelkou závodů byla Pavla Vrbová.

Výsledky turnaje:

Kategorie BC1: Tuto kategorii, zahrnující šest hráčů a hráček, ovládl Ivo Smolík z klubu Velké Meziříčí, s asistencí Romana Smolíka.

Kategorie BC2/BC4: V této kategorii, s osmi účastníky a účastnicemi, zvítězil Jan Koltáš, reprezentující Jedličkův ústav.

Kategorie BC3: V této kategorii, rovněž s osmi hráči a hráčkami, se triumfu chopil Filip Hyrák z celku Moravia, ve spolupráci se Stanislavem Mazákem.

V průběhu turnaje nebyly podány žádné protesty, nevyskytly se žádné zranění ani jiné zdravotní problémy. Organizátoři děkují všem, kteří přispěli k hladkému a bezproblémovému průběhu této události,“ hodnotí akci Roman Suda, hlavní pořadatel turnaje.

Kompletní výsledkový souhrn ZDE.

Celá fotogalerie ZDE.

Zdroj a foto: Česká federace boccii