S nelehkým úkolem odlétala na letošní vrchol sezóny česká parahokejová reprezentace. Na MS v parahokeji Calgary 2024 budou totiž Češi obhajovat své historicky první medaile z loňského světového šampionátu. „Zatím jsme to byli vždy my, kteří jsme ostatním týmům koukali na záda a chtěli je dohnat, ale teď jsme v téhle pozici lovených my,“ řekl těsně před odletem kouč české parahokejové reprezentace Jakub Novotný. Už zítra mistrovství světa odstartuje úvodním zápasem USA se Slovenském. Všechny české zápasy můžou parahokejoví fanoušci sledovat živě díky přenosům ČT sport a ČT sport Plus!

Češi měli v Calgary dostatek prostoru pro aklimatizaci. Po prvním suchém tréninku následovala exkurze do svatostánku NHL, konkrétně hokejového klubu Calgary Flames. Pak už ale Češi „ochutnali“ led přímo ve WinSport Areně, kde se bude světový parahokejový šampionát konat. A na tréninku měli taky jednoho nečekaného fanouška. Na českou reprezentaci se přijel podívat také Adam Klapka, český hokejový útočník, který aktuálně působí na farmě Calgary Wranglers. 

Teď už se ale Češi plně soustředí na úvodní utkání proti Itálii. MS v parahokeji Calgary 2024 odstartuje již zítra! Češi uzavřou program prvního dne v duelu s Itálií až ve 4:30 (SEČ) v neděli ráno. Zápas můžete sledovat s komentářem hokejového redaktorka České televize Tomášem Voglem online na kanálu ČT sport Plus

Dění v kabině i mimo ni pak sledujte na sociálních sítích @parahockey.cz

Zdroj a foto: Český para hokej