Fantastického úspěchu dosáhl Jaroslav Klimeš v kategorii PT1 (sedící), kdy dokázal v absolutní světové konkurenci soutěže ve Španělské Granadě vystřílet historicky první medailové umístění pro české barvy v rámci světového šampionátu.

Finále bylo fakt těžké a závěr mohl dopadnout ještě lépe, škoda několika zbytečných chyb v závěru,“ okomentoval bronzový úspěch český reprezentant. Postup do finále si Klimeš pojistil vyrovnanými výsledky ze základní části (96/125), kdy svým pronásledovatelům odskočil poslední položkou o dva terče.

Ve stejné kategorii skončil na celkovém 11. místě Roman Telička (86/125) a na 14. místě Martin Bartoš (78/125). Výsledky všech jmenovaných se zároveň započítávaly do týmové soutěže.

Je na místě konstatovat, že úspěchem je i skutečnost, že český paratrap je společně s Itálií a Spojenými Arabskými Emiráty schopen sestavit tříčlenný výkonnostní tým v kategorii vozíčkářů.

Nejblíže postupu do finálového klání měl v kategorii PT2 Miroslav Lidinský (104/125), kterém bohužel chyběl pouhý jeden terč k postupovému finálovému rozstřelu.

V kategorii PT3, byl český tým jediným nasazeným do týmové soutěže. Tomáš Dámek obsadil 11. místo (96/125), Martin Tomek o příčku níže (12. místo (93/125) a Honza Baumruk 16. místo (81/125).

Granada byla pro nás „vysokou větrnou školou“ zhodnotili souhlasně podmínky všichni čeští reprezentanti. „Ale na to se nemůžeme vymlouvat, je potřeba makat a zlepšovat se,“ dodal závěrem jednohlasně brokový tým.

Zdroj a foto: Česká střelecká asociace hendikepovaných