Plavci ČSMPS, Vladimír Hlaváč a Adéla Míková, se stále pokoušejí o splnění A-limitu potřebného pro účast na LPH 2016. Jedním z klasifikačních závodů bylo i 10. Otevřené mezinárodní mistrovství Řecka v plavání, které se konalo v horském městečku Naoussa. Zajímá vás, jak všechno probíhalo a dopadlo?

Naše výprava odcestovala do Řecka ve čtvrtek 17. 3. 2016 přes Srbsko do Soluně, odtud autem pořadatelů do městečka Naoussa. Cesta trvala celý den.

V pátek 18. března jsme měli možnost trénovat v krásném 50m bazénu. Večer se v městečku konala technická porada a zahajovací ceremoniál.

Sobota 19. březen byla dnem plným očekávání. Adéla i Vláďa se postavili na start v paralympijských disciplínách 100 m znak, 100 m prsa, 200 m VZ, 200 m polohový závod a 50 m VZ.

Oba dva byli úspěšní. Získali dohromady 7 zlatých medailí. Vláďa si osobním rekordem zlepšil B-limit. Bohužel se A-limit zatím nepodařilo splnit ani jednomu.

Limity o účast na LPH se mohou plnit až do 30. 6. 2016. Potom nominace ČPV uzavírá a VG ČPV bude rozhodovat o jmenné nominaci.

Plavci mají před sebou kromě MČR v plavání, ME IPC ve Funchalu a IDM v Berlíně. Funchal i Berlín jsou klasifikačními závody. Rovněž čekáme, zda ME INAS, které se má konat v červnu, schválí IPC jako klasifikační.

Stále doufáme, že se podaří a do Ria odcestujeme.

 

Alena Erlebachová

trenér a garant plavání