Čeští paraatleti opět ukázali své kvality, tentokrát na 13. ročníku mezinárodního závodu ve Freitalu. Celkem třináct sportovců reprezentovalo Českou republiku a dosáhli skvělých výsledků, z nichž nejvýrazněji zazářil Martin Adamčík, který získal ocenění za nejlepší výkon celého meetingu.

Právě Martin Adamčík, jenž se umístil na prvním místě v hodu diskem v kategorii stojících a získal také stříbrnou medaili ve vrhu koulí.

Dalším úspěšným reprezentantem byl Michal Enge, který byl vyhlášen mezi čtyřmi nejlepšími za svůj výkon 28,80 m v hodu kuželkou.

Martin Dvořák si v kategorii F34 vytvořil osobní rekord v hodu oštěpem, když dosáhl výkonu 18,74 m.

Petr Vrátil se v kategorii stojících umístil na prvním místě v hodu oštěpem s výkonem 39,14 m, zatímco Martin Kukla obsadil třetí místo.

Diskař Michal Vimmer získal stříbrnou medaili za hod do vzdálenosti 36,94 m.

V soutěži koulařů v kategorii F33/F34 si Martin Dvořák odvezl druhé místo a Marek Douda třetí. Oba atleti zopakovali tato umístění i v soutěži hodu diskem v kategorii F34.

Mezi českými reprezentantkami se ve vrhu koulí představily Anna Luxová a Eva Berná. Lepší výkon předvedla Anna Luxová, která hodila do vzdálenosti 8,48 m a získala stříbrnou medaili.

Kompletní výsledky ZDE.

Výprava ČR na meetingu ve Freitalu:

Martin Adamčík
Eva Berná
Martin Dvořák
Marek Douda
Jiří Kohout
Martin Kukla
Anna Luxová
Tereza Odstrčilová
Michal Pallag
Jaroslav Petrouš
Václav Prusa
Petr Vrátil
Michal Vimmer

Zdroj a foto: Česká asociace tělesně handicapovaných sportovců